Matlagningskurser

Vi är en lokal och personlig catering och restaurang som ni hittar i Katrineholms centrum 

Matlagningskurs – Grillning

Att grilla är en gammal och än idag högst uppskattad matlagningsmetod för dom flesta. Med en grill så kan man inte bara tillaga över en glödande glödbädd som steker och röker maten samtidigt. Det finns en mängd olika tillagningsknep som man kan använda sig utav när man grillar.

I våran matlagningskurs grillning kommer du att få lära dig allt ifrån hur man på bästa sätt förbereder grillningen och får till den perfekta glöden.

Vi kommer även att lära dig hur man kan tillaga maten på olika sätt med grillen som t,ex hur man grillar en kyckling med hjälp av en ölburk som tillsätter en smak till köttet.

 

Grilla med kol.

Att tillaga sin måltid över glödhet kol eller öppen eld är ett av våra äldsta matlagnings sätt och idag ett av dom mest uppskattade under semestern och sommarhalvåret. På en grill kan man tillaga precis vad man vill och det är bara fantasin som sätter gränser. 

När man ska grilla med kol så handlar det om att förberedda med en bra placerad kolbädd och att ha rätt temperatur beroende på vad man ska tillaga.

Grilla med gasol.

När man ska grilla med en gasolgrill så finns det flera fördelar man kan ta del av. Med en gasolgrill så får du en mer jämn värmefördelning på det du tillagar och det går mycket fortare att få upp temperaturen när du startar den i jämförelse med en kolgrill.

Det ända som tyvärr inte en gasolgrill kan bidra med på samma sätt som en kolgrill är den rökiga smaken och det uråldriga matlagningsmetoden som grillningen är.

I kursen ingår.

  • Du får lära dig att förberedda maten och grillen på bästa sätt.
  • Vi ger konkreta tips på hur du ser att grillen har rätt temperatur och vilka råvaror som passar till dom olika temperaturerna.
  • Du får lära dig olika grillningstekniker och lära dig att göra din egna marinad.
  • I slutet av kursen så tilldelas du ett stipendium och är då en mästare på att grilla.

Matlagningskursen pågår under en hel dag/kväll och kostar 795 kr. Ett julklapp- eller presenttips är att ge en matlagningskurs till någon betydelsefull som vill förbättra sina kunskaper inom matlagningen.

I slutet av kursen tilldelas du ett Stipendium BYT till diplom. 

 

Kontakta Oss

Fabriksgatan 10, 641 30 Katrineholm

073 330 12 31

stortorgetsbistro@gmail.com

Lämna oss ett meddelande

1 + 12 =

anno 2018

KONTAKTA OSS

Tel:+46 0733301231

E-post: stortorgetsbistro@gmail.com

Fabriksgatan 10, 641 30 Katrineholm

 

ÖPPETTIDER

 

 

 

 

Kvällsöppet alla dagar endast vid förbokning av minst 8 personer.

 

 

©  2019 Stortorgets Bistro & Café